Презентация "Кібербулінг"

Подписи к слайдам:

Кібербулінг

Зробив призентацію : Наумчук Василь

Що ж це таке Кібербулінгу?
  • Це одна з форм переслідування, цькування, залякування, насильства підлітків і молодших дітей за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, а саме Інтернету і мобільних телефонів.

Типи буллінгу:

Тип 1: Перепалки

Тип 2: Нападки

Тип 3: Наклеп

Тип 4: Самозванство

Тип 5: Обдурювання

Тип 6: Відчуження

Тип 7: Кіберпереслідування

Тип 1: Перепалка
  • Мається на увазі обмін маленькими, але дуже емоційними репліками. Як правило, беруть участь у цьому двоє людей, хоча не виключено і присутність кількох людей. Розгортається ця перепалка в «публічних» місцях Інтернету. Може закінчитися швидко і без наслідків, а може перерости у тривалий конфлікт.
Тип 2: Нападки
  • Це регулярні висловлювання образливого характеру на адресу жертви (багато СМС-повідомлень, постійні дзвінки) аж до перевантаження приватних каналів. Зустрічаються такі нападки у форумах і чатах, іграх онлайн.
Тип 3: Наклеп
  • Як зрозуміло з назви, це поширення неправдивої, образливої інформації. Це можуть бути пісні, текстові повідомлення, фото, які часто мають сексуальний характер.
Тип 4: Самозванство
  • небезпечне віртуальне «бикованіе», яке також має на увазі перевтілення в певну особистість. Переслідувач використовує дані жертви (логіни, паролі до акаунтів в мережах, блогах) з метою здійснення від її імені негативної комунікації. Тобто людина (жертва) і не підозрює, що розсилає образливі повідомлення або веде листування
Тип 5: Обдурювання
  • Це виманювання переслідувачем будь-якої конфіденційної інформації жертви і використання її для своїх цілей (публікація в Інтернеті, передача третім особам).
Тип 6: Відчуження
  • Будь-яка людина рано чи пізно хоче бути включеним в якусь групу. Виключення з неї сприймається дуже гостро, болісно. У дитини падає самооцінка, руйнується його нормальний емоційний фон.
Тип 7: Кіберпереслідування
  • Це одна з найжахливіших форм. Жертву приховано вистежують для скоєння нападу, побиття, зґвалтування.
Профілактика та запобігання Кібербулінгу
  • В першу чергу треба бути дуже уважними до свого чада, його захопленням, особливо віртуальним. У дорослих і дітей різні уподобання у фільмах, музиці, Інтернеті. В останньому, як і у випадку з правилами дорожнього руху, не можна все пускати на самоплив, необхідно пояснювати підростаючому поколінню «правила гри», що можна робити, а що категорично заборонено у віртуальному світі.
Як подолати проблему, якщо це трапилося?
  • Не панікуйте, будьте спокійні, особливо якщо дитина сама розповів вам про проблему, інакше наступного разу він не прийде за допомогою. Підтримайте підлітка емоційно, поясніть, що нічого страшного не сталося, у вашій особі він повинен бачити і відчувати тільки друга, який щиро бажає добра. 
Буллінг
  • Цей вид насильства набув широкого поширення в середовищі підлітків. Вони створюють сайти, присвячені одноліткам, які з тих чи інших причин стають «ізгоями», розміщують компрометуючі їх фотографії, надсилають анонімні образливі та загрозливі повідомлення, розпускають непристойні чутки. Іноді сцени знущання знімаються на фото – або відеокамеру і потім поширюються через Інтернет.