Презентация "Німеччина"

Подписи к слайдам:
Презентація з географії на тему: Німеччина

Німе́ччина (нім. Deutschland) — країна в Центральній Європі, демократична федеративна республіка.

Офіційна назва — Федерати́вна Респу́бліка Німе́ччина

Складається з 16 федеральних земель. Столиця і найбільше місто країни — Берлін. Займає площу 357 021 км².

Член Європейського союзу та НАТО. Країна з найбільшою кількістю населення і найбільшим рівнем економіки в Європейському союзі. Провідна політична сила на Європейському континенті, технологічний лідер в багатьох галузях. Після США, Німеччина є другим найпопулярнішим місцем міграції в світі.

Рельєф країни підвищується з півночі на південь. На півночі країни — Північно-Німецька низовина з мореними горбами і ділянками зандрового рельєфу, південніше — височини, низькі і середньовисотні гори. На півдні — Баварське плоскогір'я, обрамоване передовими хребтами Альп

Клімат помірний, на півночі - морський, в інших районах країни перехідний до континентального.

Німеччина поділена на 16 політико-адміністративних територій — федеральні землі. Останні в свою чергу діляться на 439 районів (нім. Kreise) і міських округів (нім.kreisfreie Städte).

.

Офіційна мова - німецька.

мільйони мешканців

Населення Німеччини

із них 73,8 мільйонів з німецьким, а 8 мільйонів із іноземним громадянством.

81,8

  • Також є запаси природного газу (близько 340 млрд. м3)
  • Ще багата Німеччина солями натрію, калію і магнію. У різних районах країни, є поклади кам'яної солі, але найбільш великі вони на Північно-Німецької низовини.
  • Головним багатством Німеччини є кам'яне та буре вугілля..
  • Видобуток нафти в районі Північної низовини становить 5-6 мільйонів тонн, що не задовольняє і 5 % потреб, до того ж продуктивність свердловин дуже невелика.
  • Є родовища піритів (в Зауэрланде) , баритів, плавикового шпату, графіту; великі ресурси сировини для виробництва будматеріалів, глини для керамічної і пісків для скляної промисловості.
  • Особливо розвинуте тваринництво, яке дає 80% усієї продукції сільського господарства.
  • Власне виробництво пшениці задовольняє попит на 80%, цукру - на 85%, м'яса - на 90%, молока - на 100%.
  • Сільське господарство
  • Транспорт
  • В даний час у зв'язку з розширенням Європейського Союзу транспортна система Німеччини отримує нове загальноєвропейське значення. На думку експертів, завдяки майбутнього приєднання до ЄС ряду східноєвропейських країн Німеччина стане вузлом транспортних потоків у товарообігу між Західною і Східною Європою. Через транспортну систему Німеччини будуть проходити змішані перевезення (морський, річковий, автомобільний і залізничний транспорт) виробничого сировини в країни Східної Європи і зворотний ввезення в Західну Європу готової продукції.