Тест "История Великобритании" 10 класс скачать


Тест "История Великобритании" 10 класс

Тест по английскому языку
Тема: История Великобритании
Класс: 10 11
1. The only king of England called the Great was____
A) Alfred
B) Henry
C) Richard
D) William
2. A memorial of the Stone Age culture is_____
A) Hadrian’s Wall
B) the Tower of London
C) Westminster Abbey
D) Stonehenge
3. The Romans were in Britain____
A) over 250 years
B) over 350 years
C) over 450 years
D) over 550 years
4. This battle was a historical turning point for Britain.
A) the Trafalgar Battle
B) the Battle of Hastings
C) the Battle of Floden
D) the Battle of Agincourt
5. The first English king who joined the Crusades was_____
A) Richard the Lionheart
B) John Lackland
C) Edward I
D) Henry III
6. Тhis document limited the prerogatives of the Crown in 1215.
A) the Domesday Book
B) Oxford Provisions
C) Magna Carta
D) Act of Union
7. The sacred Stone of Destiny was seized by Edward I. It was the national treasure of____.
A) Ireland
B) Scotland
C) Wales
D) France
8. The war between the Lancaster and York kings was called “The War of the_______”.
A) Tulips
B) Daffodils
C) Chrysanthemums
D) Roses
9. Which king was elected the Head of the Church of England in 1531?
A) Henry V
B) Henry VI
C) Henry VII
D) Henry VIII
10. The reign of this queen was called “ the Golden Age of ____________”.
A) Mary I
B) Elizabeth I
C) Victoria
D) Lady Jane Grey
Кеуs: 1. A 2. D 3.B 4. B 5. A 6. C 7. B 8. D 9. D 10. B
Автор работы: Дубинина Валентина Геннадьевна,
учитель английского языка ГБОУ СОШ №1190, город Москва