Тест "Conditionals – Условные предложения"


Conditionals Условные предложения
1. If I ___ my entrance exams I ___ the happiest man in the world.
A) shall pass / would be
B) passed / am
C) passed / would have been
D) will pass / be
E) pass / shall be
2. What ___ you ___ if the train ___ in time?
A) will be / doing / come
B) did / will not come
C) do / didn’t / come
D) have / done / came
E) will / do / doesn’t come
3. If you ___ tickets we ___ Paris.
A) will buy / shall visit
B) bought / visit
C) buys / visited
D) were buying / should visit
E) buy / shall visit
4. If you are free, watch the film they ___ on TV.
A) shows
B) showed
C) are showing
D) had showed
E) have showed
5. If my friend ___ to our town next year I ___ him the sights of the city.
A) shall come / show
B) comes / shall show
C) has come / is showing
D) is coming / will show
E) come / shows
6. If he ___ in Tokyo he ___ us.
A) was / will visit
B) were / would visit
C) will be / will visit
D) is / would visit
E) are / will visit
7. What would you do if a millionaire ___ you a lot of money.
A) gave
B) give
C) will give
D) giving
E) gives
8. If I ___ the car myself I ___ you use it.
A) needed / would let
B) don’t need / would let
C) didn’t need / wouldn’t let
D) didn’t need / would let
E) doesn’t need / would let
9. If I ___ you I ___ never her.
A) am / shall forgive
B) was / don’t forgive
C) were / would forgive
D) had been / forgave
E) shall be / would have forgiven
10. Many people would be out of work if that factory ___ down.
A) had been closed
B) were closed
C) was closing
D) is closed
E) will be closed
11. The boy ___ at home an hour before, if he ___ his school at one o’clock last Monday.
A) would be / had left
B) was / would leave
C) had been / had left
D) has been / left
E) would have been / had left
12. If you ___ him yesterday he ___ you everything.
A) asked / told
B) has asked / will tell
C) asked / would tell
D) had asked / would have told
E) would ask / would have told
13. If you ___ to me yesterday, we ___ this article.
A) came / shall translate
B) would come / should translate
C) had come / should have translated
D) come / having translated
E) were coming / should be translating
14. She ___ if she ___ that she was ill.
A) won’t go out / knows
B) didn’t go out / knew
C) hasn’t gone out / has known
D) wouldn’t have gone out / had known
E) doesn’t go out / knows
15. “I ___ my work if you___ me then. Thank you.”
A) shan’t finish / don’t help.
B) haven’t finished / don’t help.
C) shouldn’t have finished / hadn’t helped.
D) don’t finish / won’t help.
E) didn’t finish / helped.
Ответы:
1 E, 2 E, 3 E, 4 C, 5 B, 6 B, 7 A, 8 D, 9 C, 10 B, 11 E, 12 D, 13 C, 14 D, 15 C.