Тест "Степени сравнения прилагательных"


Степени сравнения прилагательных
В этом тесте вы сможете проверить, насколько хорошо вы усвоили Степени сравнения
прилагательных.
1. It was ___ music I have ever heard.
A) more beautiful
B) less beautiful
C) the most beautiful
D) beautiful
E) most beautiful
2. I have ___ time than he does.
A) bigger
B) larger
C) most
D) less
E) least
3. Your English is much ___ now. You’ve made___ mistakes this time.
A) best / least
B) better / less
C) the best / less
D) good / less
E) best / the least
4. Please, tell me something ___ than this old joke.
A) interesting
B) less interesting
C) more interesting
D) the most interesting
E) the least interesting
5. It is much ___ to speak English than to understand.
A) -
B) the most difficult
C) more difficult
D) difficult
E) most difficult
6. He is ___ among his classmates.
A) old
B) taller
C) the youngest
D) short
E) higher
7. I make ___ mistakes now than last year.
A) few
B) fewer
C) -
D) the fewest
E) fewest
8. It is ___ and ___ to live here than there.
A) warm / most pleasant
B) warmer / pleasant
C) warmest / pleasanter
D) warmer / more pleasant
E) warm / more pleasant
9. Which is ___ country in the UK?
A) industrial
B) the most industrial
C) more industrial
D) most industrial
E) industrial
10. The ___ you start, the ___ you’ll finish.
A) soon / more quickly
B) sooner / more quickly
C) sooner / quickly
D) soon / quickly
E) more sooner / more quickly
Ответы
1-C, 2-D, 3-B, 4-C, 5-C, 6-C, 7-B, 8-D, 9-B, 10-B.