Контрольная работа "The World’s Best friend is You" 8 класс скачать бесплатно

Контрольная работа "The World’s Best friend is You" 8 класс


Контрольная работа по английскому языку
УМК М.З. Биболетовой – 8 класс,Цикл 2 “The Worlds Best friend is You
№ 1. Выбери правильное слово:
1. Pack / packed / unpacked / packets
1) Give me some .... of nuts.
2) Before travelling we must .... our things.
3) You can see some .... goods in a shop.
4) Take .... litter and put it in the bin.
2. Use / user / used / using / are used to
1) They ....not .... washing with cold water.
2) He is an experience computer .... .
3) May I ... your pen,please?
4) The metal machines were ..... many years ago.
5) ..... waste paper helps nature.
3. Recycle / recycling / recycled / recylcable
1) 4% of ... material is .... .
2) Take your domestic rubbish to the .... centre.
3) We should .... paper, plastic and glass.
4. Environment / environmental
1) They have many ... problems in their city.
2) To protect the .... is our main task nowadays.
5. Protection / protective / protect
1) We must .... our Earth.
2) He wears .... clothing as he is a fireman.
3) .... of nature is very importang.
6. Pollute / polluted / pollution
1) The air is ..... by gases in the city.
2) People .... the ground throwing away litter.
3) What do you know about the .... of rivers and
seas?
7. Prohibit / prohibition / prohibited
1) Feedibg animals in the Zoo is strictly .... .
2) I know about this .... .
3) They .... me to smoke at home.
№ 2. К словам из первого столбика подбери синонимы из второго и антонимы из
третьего:
I
Prohibit
A
Litter
1
Destroy
II
Throw away
B
Wrapping
2
Appear
III
Protect
C
Human beings
3
Get rid of
IV
Packet
D
Create
4
Unpack
V
Rubbish
E
Drop
5
Allow
VI
Waste
F
Fumes
6
Clear
VII
Pollute
G
Environment
7
Useful
VIII
Nature
H
Disappear
8
Clean
IX
People
I
Garbage
9
Animals
X
Die out
J
Save
10
Damage
XI
Produce
K
Use again
XII
Gases
L
Bins
XIII
Reuse
M
Pack
XIV
Containers
XV
Wrap
№ 3 .Прочитай текст и выполни задание:.
Litter is garbage like food, paper and cans on the ground or in the street. Where many people live
together, litter is a problem. People don’t always put their garbage in the bins. It’s easier to drop a paper than to
find a bin for it. But litter is ugly. It makes the city look dirty, and it spoils the view.
The wind blows papers far away. Often they are difficult to catch. When they blow against a fence, they
stay there. This fence is a wall of garbage.
Litter is a health problem, too. Food and garbage attract animals, which sometimes carry disease.
Some people want to control litter. They never throw litter themselves, and sometimes they work together
in groups to clean up the city. In most places litter is against the law. The law punishes people who throw
garbage in the streets. They usually pay a fine, and occasionally they go to jail. Two famous sayings in the
United States are: “Don’t be a litterbug!” and “Every litter bit hurts!”
1) Litter is a problem among people.
a) true b) false c) not stated
2) Garbage makes our cities look awful.
a) true b) false c) not stated
3) There are special bins for different garbage in the
streets.
a) true b) false c) not stated
4) Papers are easy to catch.
a) true b) false c) not stated
5) Garbage attracts sick animals.
a) true b) false c) not stated
6) People don’t care about litter.
a) true b) false c) not stated
7) Groups that cleans litter are in every city.
a) true b) false c) not stated
8) There are no antipollution laws.
a) true b) false c) not stated
9) In some countries people are punished for
dropping litter.
a) true b) false c) not stated
10) The saying “Don’t be a litterbug!” asks you not
to drop litter in the streets.
a) true b) false c) not stated
№ 4 .Прочитай тексты и найди в каких текстах есть ответы на вопросы:
A
People have always polluted the environment. But until now pollution was not such a serious
problem. In past most people lived in uncrowded country areas and didn’t have machines
polluting the nature.
B
But with the development of industrial cities the problem of pollution has become more
important. Using automobiles and other machines made pollution steadily worse. Since the
1950s people have become alarmed with the danger of environmental pollution.
C
Air, water, and ground are necessary for all living beings and animals. But polluted air can
cause illness, and even death. Polluted water kills fish and other marine life. On polluted soil
(почва), food products can’t be grown. In addition environmental pollution destroys the
natural beauty of our planet.
D
Pollution is a very serious problem. Cars are polluting the air but they provide fast
transportation for the people. Plants and factories pollute the air and the water but they
provide jobs for people and produce goods. Pesticides are important for growing crops but
they pollute soil.
E
Thus, people would have to stop using many useful things if they wanted to end pollution
immediately. Most people don’t agree to do that. But pollution can be reduced gradually.
Scientists and engineers can find the ways to reduce pollution from cars and factories.
Government can pass the antipollution laws that would make factories take measures for
reducing of pollution. Groups of people can work together to stop polluting the environment.
A
B
C
D
E
1) Can people live without cars and factories though they pollute the environment?
2) When did people start to think about the pollution?
3) Who could stop to reduce pollution?
4) Do people always pollute nature?
5) What pollution problems do people have now?
КЛЮЧИ:
Задание № 1.
1. 1) packets, 2) pack, 3) unpacked, 4)
packed
2. 1) are not used to, 2) user, 3)use, 4) used,
5) using
3. 1) recyclable, 2) recycling, 3) recycle
4. 1) environmental, 2) environment
5 1) protect, 2) protective, 3) protection
6. 1) polluted< 2) pollute, 3) pollution
7. 1) prohibited, 2) prohibition 3) prohibit
Задание № 2
Prohibit - - allow
Throw away drop clear
Protect save get rid of \ damage
Packet wrapping -
Rubbish litter\ garbage -
Waste - useful
Pollute - clean
Nature environment ….
People human beings - animals
Die out disappear appear
Produce create destroy
Gases car fumes
Reuse use again
Containers bins -
Wrap pack - unpack
Задание № 3.
1) a 2) a 3) c 4) b 5) a 6) b 7) c 8) b 9) a
10) a
Задание № 4.
1 D, 2 B, 3- E, 4 A, 5 C