Тест "Canada" скачать бесплатно

Тест "Canada"


Test “Canada”
1. The capital of Canada is
a. Chester
b. New York
c. Washington
d. Canberra
e. Ottawa
2. Formally the head of Canada is…
a. President
b. Prime Minister
c. Queen of Great
Britain
d. Vice-President
e. Princess
3. What is the basic currency in Canada?
a. Dollar
b. Franc
c. Pound
sterling
d. Euro
4. Canada’s western coast is washed by the … ocean.
a. Pacific
b. Indian
c. Caribbean
d. Atlantic
e. Arctic
5. Canada has an area of nearly … million square km.
a. Ten
b. Eight
c. Nine
d. Eleven
e. Twelve
6. Canada is a country of … .
a. Rivers
b. Lakes
c. Forests
d. Ducks
e. Sheep
7. The largest river in Canada is … .
a. The St Lawrence River
b. The Mackenzie River
c. The Yukon River
d. The Nile River
e. The Columbia River
8. The population of Canada is over … million people.
a. 30 b. 25 c. 21 d. 80 e. 55
9. Canada consists of … provinces and … territories.
a. 3 and 10
b. 10 and 3
c. 7 and 2
d. 2 and 12
e. 10 and 8
10. The seat of the Federal Parliament and government is … .
a. Toronto
b. Quebec
c. Ontario
d. Ottawa
e. Vancouver
11. The … Parliament consists of the Senate and the House of Commons.
a. Australian
b. British
c. American
d. Canadian
e. French
12. The cabinet is headed by …
a. The Governor-
General
b. The President
c. The Prime Minister
d. The Vice President
e. The Minister
13. The members of the Senate …
a. Are elected for 2 years.
b. Are elected by the people.
c. Are appointed by the Governor-General
d. Are appointed by the President
e. Are chosen by the Queen
14. What is the emblem of Canada?
a. Kangaroo
b. Koala
c. The maple
leaf
d. The leek
e. The birch
15. Horseshoe Falls on the Canadian side and American Falls on the U.S. side comprise … Falls.
a. Anchel
b. Niagara
c. Boyoma
d. Victoria
e. Saterland
Key
question
answer
1.
E
2.
B
3.
A
4.
A
5.
A
6.
B
7.
B
8.
A
9.
B
10.
D
11.
D
12.
C
13.
C
14.
C
15.
B