Презентация "I know more about the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland" 6 класс


Подписи к слайдам:
Слайд 1

Quiz “I know more about the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland”

Т.Н.Соловьева, учитель английского языка,

СОШ № 15 г. Энгельс, Саратовская обл.

2016

1. How many countries/ parts does the United Kingdom consist of?

  • 4

b) 5

c) 5000

d) 3

2. What are the capitals of the parts of the United Kingdom?

  • Scotland

2. Northern Ireland

3. Wales

4. England

a) Cardiff

b) London

c) Belfast

d) Edinburg

3. When was the name “United Kingdom” first used?

  • 1605

b) 1707

c) 1808

d) 1201

4. How many islands do the United Kingdom consist of?

  • more than 5000

b) less than 5000

5. What is the largest island of the United Kingdom?

  • Man

b) Ireland

c) Iceland

d) Great Britain

6. What territory doesn’t belong to “Great Britain”?

  • Scotland

b) Northern Ireland

c) Wales

d) England

7. What is the official language of the United Kingdom?

  • English

b) English & French

c) English & German

d) English & Russian

8. Find the map of the United Kingdom.

a)

b)

c)

d)

9. Find the flag of the United Kingdom.

a)

b)

d)

c)

10. What is the name of the national flag of the United Kingdom?

  • Black Jack

b) The Union Jack

c) Jack Sparrow

d) Jack the Big Head

11. Find the flags of countries, where English is the official language.

  • New Zeeland

b) Canada

c) the Republic of South Africa

d) India

a)

b)

c)

d)

12. Mach the flags and their names to each part of the United Kingdom.

  • Scotland

4. England

2. Northern Ireland

3. Wales

a) St Andrew’s Cross

c) St Patrick’s Cross

d) Red Dragon

b) St George’s Cross

b)

a)

c)

d)

13. Mach the symbols and names to each part of the United Kingdom.

  • daffodil

b) rose

c) thistle

d) clover

  • Scotland

2. Northern Ireland

3. Wales

4. England

a)

b)

c)

d)

14. Name the Saint patrons of the UK’s parts.

  • St David

b) St Andrew

c) St Patrick

d) St George

  • Scotland

2. Northern Ireland

3. Wales

4. England

a)

b)

c)

d)

15. What superstitions are British?

  • Black cats are lucky.

b) Clovers with four leaves bring luck.

c) “13” is very unlucky.

d) A wife with an empty bucket is unlucky.

13

16. Who is the Queen of the UK now?

  • Kate Middelton

b) Diana Spencer

c) Margaret Thatcher

d) Elizabeth II

1)

2)

3)

4)

17. Who should be the next King of the UK?

  • Prince Charles

b) Sir Paul McCartney

c) Prince Harry

d) Prince William

1)

2)

3)

4)

18. What is the typical English food?

  • tea
  • marmalade
  • eggs
  • fish

19. Where do the British eat usually?

  • in a pub

b) in a restaurant

c) at home

d) visit friends

20. What are the British holidays?

  • Easter

b) New Year

c) Christmas

d) Victory Day

21. What are the British wonders of nature?

  • White Cliffs of Dover

b) Stonehenge

c) Highland

d) Snowdonia National Park

1)

2)

3)

4)

22. What rivers are British?

  • Thames

b) Rhine

c) Severn

d) Danube

23. What are the cities famous for?

  • Liverpool

b) Cambridge

c) Manchester

d) London

  • football

b) The Beatles

c) Sherlock Holmes

d) University

24. What are the national games of British people?

  • football

b) rugby

c) golf

d) scrabble

25. What are the typical things at British schools?

  • to wear a school uniform

b) to begin the lessons in the afternoon

c) to have a lot of clubs

d) meal in the school canteen is obligatory

Keys

1.a

2. 1-d, 2-c, 3-a, 4-b

3. b

4. a

5. d

6. b

7. a

8. c

9. b

10. b

11. a-b, b-c, c-d, d-a

12. 1-d-a, 2-b-c, 3-c-d, 4-a-b

13. 1-b-c, 2-a-d, 3-d-a, 4-c-b

15. a b c

16. 2-d (1-c, 3-b, 4-a)

17. 2-a (1-d, 3-c, 4-b)

18. a b c d

19. a b

20. a b c

21. 1-b, 2-a, 3-d, 4-c

22. a c

23. a-b, b-d, c-a, d-c

24. a b c d

25. a c